Volg altijd de veiligheidsnormen

Volg altijd de veiligheidsnormen

In de elektrotechniek wordt gewerkt volgens wettelijke normen. Deze staan bekend onder de naam NEN. Voor iedere norm geldt een bepaald nummer waaraan je kunt zien waarvoor deze staat. Als je werkt in deze sector dien je in het bezit te zijn van certificaten waarop staat aangegeven dat je weet wat deze inhouden en je ook volgens deze normen werkt.

Kies een goede opleiding elektrotechniek

Ben je nog niet werkzaam in deze sector maar zou je dat wel graag willen doen? Kies er dan altijd eerst voor een goede opleiding elektrotechniek te volgen zodat je leert hoe je werkt volgens de geldende normen en dit ook wettelijk gezien mag doen. Bij Kenteq kun je voor een dergelijke opleiding terecht.

Houd je kennis op peil

Werk je al in de elektrotechniek of heb je als bedrijf meer monteurs en installateurs in dienst? Dan kun je ook kiezen om ze met regelmaat een opfriscursus te laten volgen. Dit is niet alleen nuttig maar zelfs verplicht willen ze volgens de regels blijven werken. Om goed op de hoogte te blijven van de laatste regelgeving laat je je personeel herhalingscursussen volgen om ze bij te spijkeren in hun vakgebied.

Bied je klanten de modernste techniek

Een installatiebedrijf zorgt niet alleen voor de installatie van elektrotechnische apparatuur (die ook veilig dient te zijn na de installatie dus ten tijde van het gebruik ervan) maar zorgt ook vaak voor onderhoud en reparaties. Als er een bedrijf gezocht wordt dat elektrotechnische installaties op de juiste manier en volgens de geldende normen aanbrengt zal daar eerder voor gekozen worden omdat je dan kunt rekenen op vakwerk. Is je personeel niet op de hoogte van de nieuwste normen of technieken dan zal er waarschijnlijk voor een andere kandidaat gekozen worden en daar zit je als bedrijf natuurlijk niet op te wachten. Zorg er daarom altijd voor dat je personeel up-to-date is.