Kies voor een ondersteunende functie als secretaresse

Kies voor een ondersteunende functie als secretaresse

Een secretaresse vervult belangrijke taken op een bedrijf. Als secretaresse neem je namelijk je baas een hoop werk uit handen door brieven te maken, de telefoon en mailtjes te beantwoorden maar ook door klanten te woord te staan of de dagelijkse agenda bij te houden.

Opleiding in twee delen

Wil jij graag in een dergelijke ondersteunende functie werken? Volg dan eerst een goede opleiding tot secretaresse. Kijk eens op de site van Fabius opleidingen wat de mogelijkheden zijn. Kies je voor de opleiding Secretaresse dan bestaat deze uit twee delen. In het eerste deel volg je een algemene opleiding tot administratief medewerker. Daarna doe je de Vervolgopleiding Secretaresse. Om aan de vervolgopleiding deel te mogen nemen heb je het eerste algemene deel succesvol afgerond maar beschik je ook over een bepaalde kennis van het Nederlands en het Engels. De vervolgopleiding zelf bestaat uit drie onderdelen: Notuleren, Zakelijk Nederlands en Zakelijk Engels.

Hoeveel tijd kost het je?

Naast de klassikale lessen werk je ook thuis aan de opleiding. Dit doe je hoofdzakelijk op de computer en mocht je er geen tot je beschikking hebben dan zorgt Fabius daar tijdens de opleiding voor. De lessen die je volgt in de klas beslaan een dagdeel per week, hoeveel tijd je er thuis aan besteedt verschilt per persoon. Als je al een redelijke kennis hebt van werken met de computer en het Nederlands en Engels goed beheerst zal het zeker sneller gaan dan wanneer dit in mindere mate het geval is.

Twee diploma’s en veel mogelijkheden

Als je beide delen afgerond hebt ben je ook in het bezit van twee verschillende diploma’s dus je kunt ook als administratief medewerker aan de slag. Binnen deze functie en die van een secretaresse zit ook veel overlap dus je kunt op beide gebieden de werkzaamheden verrichten die je tijdens de opleiding geleerd hebt.