EHBO in het bedrijfsleven

EHBO in het bedrijfsleven

Het bedrijfsleven is misschien niet een tak van arbeid waar je verwacht veel Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO) nodig te hebben. De werknemers bevinden zich niet in gewaagde situaties en er zijn geen gevaarlijke machines in de buurt. Echter, op de kantoorvloer vinden ook ongevallen en ongelukken plaats waarbij het zeer waardevol kan zijn een of meer EHBO-getrainde mensen aanwezig te hebben. En over de EHBO cursus kosten hoef je je geen zorgen te maken want dit wordt gedeeltelijk vergoed door een aantal zorgverzekeraars.

De voordelen voor de werkgever

Er zijn een boel voordelen verbonden aan het EHBO trainen van je personeel. Je hoeft natuurlijk niet iedereen te trainen, als je maar zorgt dat er altijd iemand aanwezig is die de cursus voltooid heeft. Het vanzelfsprekende voordeel is natuurlijk dat je met een gerust hart en schoon geweten je bedrijf kan runnen. De EHBO’er op de vloer heeft geleerd om verbandjes aan te leggen, maar ook hoe te defibrilleren en reanimatie toe te passen. Eén getrainde persoon kan dus echt het verschil maken tussen leven en dood. Een ander voordeel is dat je je personeel er mee motiveert. Misschien zijn ze toe aan iets nieuws of hebben ze veel interesse in hulpverlening. Als je vrijwilligers vraagt om de cursus te doen kan het zijn dat ze hun enthousiasme terugkrijgen en dat ze zich gewaardeerd voelen. En natuurlijk vereer je personeel er mee door ze de kans te geven iets voor hun collega’s te doen.

De voordelen voor de werknemer

Als je werkgever je aanbiedt om een EHBO cursus te doen heb je niet alleen de kans om je collega’s te helpen, maar ook om jezelf verder te ontwikkelen. Bovendien kan je de stof ook toepassen buiten je werk, zoals thuis of op straat of misschien zelfs bij je lokale voetbalvereniging. En als je toch al geïnteresseerd was om de cursus te doen, kan je zo de EHBO cursus kosten vermijden. EHBO cursussen zijn waardevol voor zowel werknemer als werkgever, maar ook voor alle personeelsleden op de vloer want een ongelukje zit in een klein hoekje.