Een BV starten

Een BV starten

BV is kort voor een Besloten Vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Besloten betekent dat er een vaste groep mensen aandeelhouders is van de BV. Deze aandeelhouders bezitten alle aandelen. 100% van de aandelen is dus in handen van deze vaste groep. Een BV beschikt namelijk over een kapitaal dat volledig is verdeeld in aandelen. Normaal gesproken is er maar één aandeelhouder, deze wordt meestal de groot aandeelhouder ofwel directeur genoemd. Twijfelt u nou over een BV starten, in dit stuk gaan we verder in op de voordelen van een BV starten en komt aan bod wat de totale kosten zijn voor het starten van een BV.

Voordelen van een BV starten

Een BV starten brengt voor u veel voordelen met zich mee. De belangrijkste voordelen hebben wij hier voor u opgesomd. Het belangrijkste voordeel van een BV starten is dat u in het begin van het starten hiervan, niet privé aansprakelijk bent voor eventuele schade en/of schulden. Daarnaast geeft een BV meer vertrouwen toe naar de klant. De klant heeft meer vertrouwen in een BV dan wanneer u een eenmanszaak of NV bent. Het brengt financieel ook voordelen met zich mee vergeleken met een eenmanszaak. Boven een netto winst van €100.000,- levert een BV een tariefvoordeel op t.o.v. een eenmanszaak. Ten slotte kan het starten van een BV heel snel gebeurt zijn. Dit betekent dat u snel al u zaken op orde kunt hebben. Deze tijd kunt u weer besteden aan overige zaken.

Wat is het kostenplaatje?

Voor een BV starten kunnen de kosten behoorlijk verschillen. Zo kunt u kiezen verschillende pakketten, waarvan ieder pakket zijn voor en of nadelen met zich meebrengt. De meeste pakketten zijn voorzien van een persoonlijke notaris die voorziet van advies. Waarin een pakket kan verschillen van een ander pakket is bijvoorbeeld het onbeperkt ontvangen van advies van de advocaat.